News

Check out market updates

SACRIFICIILE LA CARE SUNT DISPUSI CUMPARATORII DE PRIMA CASA

  • slide_2_img_2.png

Achiziționarea primei și, probabil ultimei locuințe este un pas major în viața fiecăruia, dar și una dintre cele mai importante obiective, imediat după intrarea în câmpul muncii. Odată ce au ajuns al un venit peste medie care le permite accesul la un credit imobiliar garantat prin programul Prima Casă, tinerii nu prea stau pe gânduri și pornesc demersurile pentru a-și achiziționa propria locuință. În mare, sunt conștienți că își asumă o responsabilitate pe termen lung, dar sunt dispuși să se achite de această responsabilitate, chiar dacă va fi nevoie de sacrificii importante.

Piața rezidențială din Constanta și din localitățile limitrofe este favorizată de situația economică a orașului. Multinaționalele din automotive și IT angajează tineri și le oferă, pe parcurs, oportunități profesionale care, implicit, duc și la o creștere a veniturilor. În medie, un tânăr cu studii superioare, poate ajunge la un nivel de venit care să-i permite să-și asume un credit imobiliar prin programul Prima Casă, în jurul vârstei de 28 de ani.

„Majoritatea tinerilor care vor să achiziționeze o locuință prin programul Prima Casă sunt cupluri căsătorite de puțin timp, iar ambii parteneri își asumă responsabilitatea achitării creditului. Ambii membri ai cuplului au venituri peste medie, ceea ce diminuează semnificativ efortul financiar lunar pe care trebuie sa-l suporte”

Pentru a-și putea acest obiectiv major, tinerii fac o serie de sacrificii pentru a reuși să economisească banii de avans. Deși sunt la vârsta la care planurile de viitor nu sunt o prioritate, îndeplinirea obiectivului unei locuințe proprii, mai ales în cazul tinerilor căsătoriți, devine o prioritate. Totul începe printr-un plan riguros de economisire. Chiar dacă trebuie tăiate cheltuielile de la unele capitole „strânsul curelei” este o acțiune obligatorie pentru a pune în operă un plan de economii eficient. O disciplină financiară riguroasă este o condiție obligatorie a reușitei atunci când vine vorba de achiziția unei locuințe.

Chiar și după ce achiziția a fost făcută, disciplina financiară trebuie continuată și după finalizarea tranzacției. Prin impunerea unei astfel de discipline, povara achitării creditului poate fi suportată mai ușor. Administrarea corectă a veniturilor cuplului, mai ales dacă aceste venituri sunt unele peste medie, nu doar că va ușura alocarea resurselor pentru achitarea ratei lunare, ci va descoperi resurse pentru hobby-uri sau concedii.

Tinerii din Constanta sunt dispuși să-și sacrifice libertatea pe care le-o oferă un apartament în chirie pentru responsabilitatea achiziției locuinței proprii. Apartamente noi din Constanta, „croite” după cerințele programului Prima Casă sunt cele mai „vânate” proprietăți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *