News

Check out market updates

SFATURI IN CUMPARAREA UNUI APARTAMENT

Dupa mai multi ani petrecuti locuind in chirie iti vei da seama ca este o investitie cam scumpa, mai ales daca esti stabilit deja de mult timp si stii ca lucrurile vor ramane asa. Vei renunta la chirie si vei incepe sa cauti apartamente de vanzare cu 3 camere, cel mai probabil. De ce? Pentru ca spatiul inseamna confort, pentru ca intalnirile lunare cu proprietarul iti dau deja batai de cap si trebuie sa iti programezi timpul astfel incat sa ajungi la timp cu banii de chirie si pentru ca, in sfarsit, iti doresti sa detii propria locuinta.
Noi avem pentru tine mai multe sfaturi inainte de a te decide asupra apartamentului in care va urma sa locuiesti. Este o achizitie de durata, poate chiar pe viata, si nu vrei sa faci vreo greseala.

In primul rand, viziteaza atatea apartamente cate ai gasit si cate iti par interesante. Nu rata nici o oferta de a da o raita prin toate apartamentele disponibile in zonele in care vrei sa te stabilesti. Dar nu transforma din asta un hobby si o distractie, poate fi destul de neplacut pentru proprietar sa isi dea seama ca tu nu faci altceva decat sa te joci cu timpul lui si implicit cu al tau. Fa-o doar daca esti implicat serios in acest proces.
Iti aduci aminte cand te-ai mutat in chirie? Ai cercetat piata, zonele, costurile, iar in cele din urma ai facut alegerea. La fel si in cazul in care cumperi, doar ca in acest caz nu conteaza neaparat personalitatea proprietarului; va urma ca acesta sa fii tu.
Controleaza locuinta cap-coada. Nu vrei sa te trezesti dupa ce ti-ai mutat toata mobila si ai semnat actele ca dai peste o teava sparta la baie sau sub covorul din dormitor ai descoperit ca parchetul este extrem de deteriorat si gaurit. La fel si in cazul utilitatilor. Cheama un specialist sa te ajute ca sa stii sigur ca faci o investitie buna.
Cerceteaza zona. Afla daca in vecinatatea cladirii se gasesc cluburi, cafenele, parcuri de joaca si altele care ti-ar putea afecta oarecum modul de viata. Afla care sunt orele cele mai populare si galagioase, vezi daca te potrivesti in tiparul a ceea ce se intampla in jur. Pentru multa lume acestea constituie dezavantaje si aleg sa mai caute pana sa aleaga locuinta potrivita.
Nu in ultimul rand, nu uita de detalii. Este o cladire sigura, securizata? Are oricine acces la orice ora sau nu? Dar in legatura cu locurile de parcare ce ai aflat? Daca ai o masina poate fi o adevarata lupta pe locurile libere, iar tu fiind nou probabil iti vei gasi cu greu unul al tau. La fel de importanti sunt si vecinii; ce fel de persoane sunt? Incearca sa mentii cu fiecare o legatura cel putin amiabila pentru ca in cazuri de urgenta acestia sunt primii care au posibilitatea sa iti sara in ajutor.

Tu probabil stiai deja unele dintre aceste lucruri si stii ca pe langa acestea, mai sunt multe alte aspecte de avut in vedere inainte sa faci aceasta achizitie majora. Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *